Hej!

Mitt namn är Henrik Ottehall och är, sedan den 1 september, en av traineerna på Jordbruksverkets IT-avdelning. Innan jag började på Jordbruksverket studerade jag på Jönköping University, programmet Datateknik – Mjukvaruutveckling och mobila plattformar. Det var en utbildning som skulle fokusera mer på webb- och app-utveckling.

Just nu bor jag själv i en lägenhet i Nässjö. Framöver vill jag hitta en bostad i Jönköping tillsammans med flickvännen för att komma närmare men än så länge fungerar det att pendla så vi tar vår tid för att hitta en så bra bostad som möjligt.

På fritiden tycker jag om att umgås med vänner och familj, spela datorspel, titta på TV eller läsa böcker. Vilket, eller vilka, datorspel jag spelar beror mycket på vad jag har snöat in mig på just då så det kan bli väldigt olika. När jag tittar på TV brukar det bli dokumentärserier eller filmer. Andra sorters serier blir det väldigt sällan och jag har fortfarande inte sett Game of Thrones trots att alla säger att man måste se den. Vad gäller böcker, läser jag mest fantasy och science fiction vilket ofta är långa serier eller tjocka böcker. Men det innebär ju bara att det finns desto mer att läsa.

I skrivande stund har jag varit på Jordbruksverket i en vecka och det har varit en hyfsat intensiv vecka med flera möten och föreläsningar. Mycket har handlat om vad Jordbruksverket gör och vad det innebär att arbeta här. Det har varit informativt även om jag hade lite koll redan innan. Samtliga jag har träffat här har varit trevliga, hjälpsamma och nyfikna på oss som traineer. Så det har bara varit en positiv upplevelse hela veckan och jag ser fram emot resten av min tid här på Jordbruksverket.