Hej på er alla!

Jag är glad över möjligheten att få presentera mig själv och de andra traineerna som började på Fujitsu 2020. Mitt namn är Amanda Weichbrodt och jag började på Fujitsu i september som graduate project manager. Jag är en utbildad civilekonom och har en magisterexamen inom information system från Linköpings Universitet. Amy Johansson och jag har mycket gemensamt, då även hon började på Fujitsu som graduate project manager och har en civilekonomexamen från Linköpings Universitet.

Mattias Juhlin och Deborah Mehreteab började i oktober där Mattias tog sig an rollen som graduate service delivery manager medan Deborah började som graduate bid manager. Mattias har en kandidat inom finansiell ekonomi och en master inom entreprenörskap och innovation från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Deborah gick högskoleingenjörsprogrammet inom kvalitetsutveckling och ledarskap på Uppsala Universitet och har en MSc i internationell marknadsföring och varumärkeshantering från Lunds Universitet.

Vår första tid på Fujitsu har inte blivit som tänkt på grund av covid-19 som har förändrat arbetssättet på många ställen runtom i världen. Istället för att träffa våra nya kollegor fysiskt har vi träffat dem via videochatt och introduktionen för oss nyanställda har skett virtuellt. Trots att vår upplärning och nätverkande har skett från våra hem istället för på kontoret, har vi fått möjligheten att träffa flera nyckelpersoner inom företaget och delta i globala event där vi fått bättre insyn i företaget. Vi har exempelvis deltagit i Fujitsu ActivateNow som är ett stor globalt event som visar nyheter inom teknologi och hur Fujitsu kan skapa värde för sina kunder och för samhället med hjälp av den teknologin. Dessutom, har vi varit delaktiga i en virtuell kickoff tillsammans med alla traineer från nordvästra Europa där vi fick möjligheten att nätverka, höra mer om Fujitsus traineeprogram och uppleva internationell gemenskap.

Vi ser fram emot att dela med oss av allt vi upplevt och om vår introduktion till Fujitsu i blivande inlägg. Ta hand om er så hörs vi snart!

Hälsningar,

Amy, Deborah, Mattias och Amanda