Hej!

 

Mitt namn är Emilia och just nu gör jag mitt tredje block inom JMs Traineeprogram på Centrala Inköp. Inköpsavdelningen skapar avtal för organisationen att handla från. Här ser man till att alla våra leverantörer jobbar på schyssta villkor, erbjuder bra och säkra produkter och upprätthåller goda samarbeten.

 

Så för att presentera mig lite så går jag helt enkelt på mina kollegors linje och använder samma formulär…

Namn: Emilia Olinder
Ålder: 26 år
Utbildning: Civ.Ing – Lantmäteri, LTH
Tjänst: Trainee inom Projektutveckling på JM Region Syd (Malmö)
Block: 3/5 – Centrala Inköp, Koncernstab Centrala Inköp JM AB Stockholm
Bor: Just nu Stureby, Stockholm vanligtvis Lund.
Från: Linköping

Traineetjänsten innebär att man ska spendera några månader på en annan region än vad man vanligtvis tillhör. Detta för att bredda sitt kontaktnät och skapa större förståelse för verksamheten.

 

Och för mig är det väldigt roligt att få komma till Stockholm en hel sommar (maj-oktober) och få se vad vår huvudstad har att erbjuda. Det har blivit en hel del Skärgårdsturer, restaurangbesök och AWs på olika takterrasser. Bostad har JM försett mig med. En förutsättning för att kunna göra dessa bortablock med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut!

 

På Centrala inköp tillhör jag kategorigruppen “Indirekta inköp” vilket omfattar alla produkter och tjänster som inte stannar kvar i huset vid försäljning. Det är bland annat konsulter, städservice, digitala tjänster m.m. Inköpsprocessen är väldigt strukturerad. Vi tar fram en strategi, ett förfrågningsunderlag, presenterar och förankrar internt, förhandlar och sluter slutligen avtal med leverantörer. Mycket kontakt med leverantörer och intern kommunikation, jätteroligt tycker jag.

 

Att skriva ner vad man har gjort gör att man börjar reflektera över hur mycket man egentligen har lärt sig. Att vara “ny på jobbet” var 5e månad gör att man blir mycket mer självsäker i att ta tag i nya utmaningar. Man får verkligen en bredare bild av hur olika delar av verksamheten fungerar och lär känna folk som man annars aldrig hade haft annat än en kort mailkonversation med.

 

Ha det bra!

 

//Emilia