Hej alla glada!

Nu är vår första vecka som traineer avklarad. Det har varit en ganska intensiv vecka med mycket information om Jordbruksverket och vad som utmärker Jordbruksverket som både arbetsplats och myndighet. Vårt schema har varit fyllt med kurser/föreläsningar avsedda specifikt för oss traineer men även kurser som alla nyanställda här på verket tar del av. Det har med andra ord varit mycket lärorikt.

Vi har dock inte bara utbildats under vår första vecka. På torsdag eftermiddag/kväll blev vi rejält omhändertagna av förra årets traineer, numera våra faddrar. De skickade ut oss på spännande uppdrag runt om i byggnaden och senare under dagen bjöd de oss på bowling och god mat.

 

 

 

 

 

 

Idag har vi även haft vårt första “retro” där vi tar upp vad som hänt under veckan och när man tittar på mängden gröna lappar (bra saker) kan man säga att vi alla upplevt vår första vecka som mycket positiv.

Nästa vecka ska vi få lära oss mer om “Lean och agilt på IT-avdelningen” och det känns på något vis som om utbildningsfasen för traineeprogrammet drar igång på riktigt. Vi är alla väldigt ivriga att få komma igång och det ska bli intressant att få fördjupa sig i det agila arbetssättet. Jag som nyexad har inte mycket erfarenhet av agila metoder, så jag tycker personligen att det ska bli kul att sätta tänderna i något nytt.

Nu önskar vi er alla en riktigt trevlig helg, så får vi se vad nästa vecka har att erbjuda!