Nu börjar den andra praktikperioden här på Jordbruksverket lida mot sitt slut och det börjar snart bli dags att packa ihop sin utrustning och flytta vidare till nästa team. Under den nuvarande praktikperioden så har jag praktiserat i ett team som heter icc. Icc utvecklar framförallt integrationer som Jordbruksverkets övriga system använder sig av för att kommunicera med varandra men de förvaltar även en del andra system.

Just nu så håller jag på med en större uppgift där jag ska förbättra gränssnittet på ett system som kallas för app-sidan. App-sidan är ett av Jordbruksverkets mindre system och huvuddelen av systemet är en webbsida som innehåller länkar till Jordbruksverkets övriga system och tjänster. Den här uppgiften har passat mig perfekt med tanke på min högskoleutbildning inom interaktionsdesign då jag både har fått arbeta med design och frontend-utveckling.

Hur det ser ut nu…

 

…och det nya gränssnittet

En annan sak jag vill berätta är att jag, Pierre och två tidigare traineer har blivit erbjudna att medverka på hack for sweden i stockholm. Hack for sweden är ett hackaton som regeringen och 27 statliga myndigheter, inklusive jordbruksverket, står bakom och där uppgiften är att ta fram lösningar på samhällsutmaningar med hjälp av myndigheternas öppna data. Tror ni att vi vinner?

Vi hörs!

//Erik