Vi har fått reda på att ett blir ytterligare en ny omgång med traineer till hösten, och att Jordbruksverket precis börjat marknadsföra programmet. Så före er som funderar att söka hit kan jag varmt rekommendera att göra så, själv så hade jag en bild av att det skulle vara väldigt stelt och mycket som är reglerat när man jobbar statligt men här på IT-avdelningen så jobbar man väldigt öppet och fritt, och det går även att påverka arbetssätt och arbetsplats med nya idéer här också. Så sök och ge det en chans själva och känn av stämningen här under de kommande mingel dagarna.

Såhär ser tidsplanen ut för oss som går traineeprogrammet just nu, och vi är mitt i praktik perioden där vi besöker olika team under några veckor för att känna på hur det är att jobba i de olika teamen.

Jag tänkte även jag kan nämna några ord om antagningsprocessen också:
Det började med att jag skickade in min ansökan och sen fick reda på att jordbruksverket ville ha med mig under deras rekryteringsdagar, underrekryteringsdagarna hade vi 2 intervjuer varav en var mer teknisk för att se vad man kunde inom programmering och den andra var mer personlig. Vi utförde även ett JAVA prov och samarbetstester. Sen efter någon veckas väntan fick jag reda på att de ville ha med mig i traineeprogrammet och tackade ja i juni och började sen här i Jönköping den 1:a september. För er som är osäkra på om ni ska söka eller inte på grund av java kriteriet kan jag lugna med att man bedöms från en helhet där java programmering endast är en del. Själv så hade jag endast lärt mig C# på högskolan, så du måste inte veta allt innan du söker hit för du får tid att lära dig programmeringen i början av traineeprogrammet,!!!!

Även om man fick vänta någon vecka innan beslut kom om man fick en plats eller inte så tycker jag ändå att det var skönt att det endast var en dag där man genomförde allt istället för att ha flera dagar där man genomför lite varje gång och får se om man går vidare till nästa steg.

Så skicka in din ansökan så hoppas jag att vi ses till hösten 🙂

//Pierre