Förra veckan hade vi traineer teorivecka 1 vilket innebar att vi alla samlades på huvudkontoret här i Stockholm för utbildning. Så himla roligt att ha fått träffa alla igen och att ha fått delta i väldigt givande föreläsningar och reflektioner av olika slag! Att få byta erfarenheter om det som varit och umgås fyllde verkligen upp mina energidepåer, häftig känsla.

Förutom tid för reflektion om det som varit har vi även fått lära oss om ekonomisystem och om aktivt lyssnande. För att kunna coacha sina medarbetare måste man nämligen lyssna på ett mer koncentrerat och medvetet sätt än vad man vanligtvis gör. Detta fick vi öva genom att både coacha varandra och genomföra olika samtal med skådespelare som iscensatte verkliga (och i vissa fall konfliktfulla) situationer. De här samtalen med skådespelarna var en väldigt speciell upplevelse. Ungefär 20 sekunder in i samtalet kändes det helt äkta och oj vad svårt det var! Att kunna prata om svåra saker med kollegor och faktiskt avsluta samtalet med att ha kommit fram till det man var ute efter från början var svårare än vad jag trodde.

Vi fick även in lite roligheter på kvällarna. På tisdagen var vi på AW med de traineer från 2015 som är placerade i Stockholm nu. Väldigt trevligt! På torsdagen drog vår årgång och spelade lasertag som avslutades med middag. Det visade sig att några i gruppen är riktiga prickskyttar. Och trots att jag lyckades skjuta färre än vad jag blev skjuten, rekommenderar jag det starkt! Sjukt rolig gruppaktivitet!

Idag har jag haft min första dag inne på projektering på huvudkontoret. Så nu är jag helt ny på jobbet, igen. Känns lite motigt att återigen vara mer allmänt förvirrad än vanligt gällande det mesta, men det ger nog sig så småningom. Blev fint bemött med en liten krukväxt och trevliga kollegor, så det känns bra! Det här med att inte behöva gå upp kl. 05.00 som jag behövde göra när jag jobbade på bygget är ju också helt underbart. Kvällsmänniskan inom mig hurrar!

Dagen drog i alla fall igång direkt med ett möte inför försäljningsstarten till ett av projekten jag är kopplad till. Och imorgon ska jag börja dagen med att dra till bygget i Åkersberga för att titta på lite inglasning av balkonger för att sen avsluta dagen på kontoret i Solna.

Nu ropar soffan på mig, ha det så fint så hörs vi nästa vecka!