Denna vecka har varit den första av totalt fem veckor på jordbruksverket enhet för IT-infrastruktur, denna första vecka har bestått av att få större förståelse hur jordbruksverket arbetar med IT-säkerhet och deras informationssäkring och få en grundläggande förståelse för hur allt hänger ihop.

Hela veckan avslutades med en inspirationsföreläsning där vi fick lite mer insyn på hur det kan vara möjlig att förutspå när och hur eventuella cyberattacker kommer att utföras. Det var en intressant föreläsning som verkligen fick mig att tänkta till om hur internet funkar.

Sen på eftermiddagen var det lite tävling på IT-avdelningen där hela avdelningen blev uppdelade i 12 olika lag så fick vi utföra uppgifter på 4 olika stationer. På en av de olika stationerna skulle vi bygga med lego och få det att likna en modell som ställdes utanför rummet, på bilden nedanför kan ni se mitt lags bidrag längst till vänster och vi hade enbart en bit som satt lite fel. På en annan station fick vi göra pitconary där mina otroligt vackra målar kunskaper sattes på prov men mina otroligt bra lagkamrater lyckades tyda min målning och gissa rätt ord ändå. På sista tävlingsstationen fick vi försöka trassla upp ett rep och ställa det i en cirkel där det kunde bli väldigt svårt då det ibland var knutar på repet. Sista “tävlingen” var en talang tävling där alla lag tävlade mot varandra och det var otroligt vackra och speciella talanger som visades upp med min grupp med bidraget bäbä vita lamm vann då vi hade en otrolig sång känsla och dansade får med.

imag0045

 

 

 

 

 

 

 

/Pierre