Denna vecka fortsätter vi på infra men har haft en mycket luftigare vecka som kunnat ägnas åt eget arbete och självstudier. I och med att man jobbar agilt på Jordbruksverket så har även traineeprogrammet en agil styrning vilket innebär att upplägget görs om utifrån våra önskemål. Förra veckan var en ganska späckad vecka med väldigt många dragningar, vilket gjorde att man blev lite seg i kolan även om det var väldigt intressanta och bra dragningar.

Vi har i veckan även suttit med och lyssnat på samtal i kundtjänst. Det tyckte flera av oss var väldigt intressant, att få lyssna på riktiga kunder t.ex. bönder, hundägare och andra gällande olika typer av problem eller svårigheter de har. Det var en hel del samtal som var intressant och några som lite udda. J Springer man runt på IT –avdelningen så är det nog lätt att tro att hela Jordbruksverket bara sysslar med IT så det var ett bra sätt att få en lite bättre bild av Jordbruksverkets kärnverksamhet.

I tisdags så var vi och tittade i serverhallarna. Vi fick först mecka lite och RAIDa om en server. Här ser ni Pierre som konstaterar att servern saknar minnet, vilket kan göra det svårt att starta.

dsc_0092

Jag tror att det gick ut en inofficiell varning om att traineerna skulle in i hallarna, så beredskapsnivån gick nog upp, men vi klarade det utan incidenter. Stefan pekade på nästan samtliga komponenter som fanns och berättade vilka sladdar som var bättre eller sämre att rycka ur.

/Jonas