Sist jag skrev i traineebloggen var för 6 veckor och det har hänt en hel del sen dess (som ni kanske har läst från de tidigare blogginläggen?), bland annat har jag flyttat in i min lägenhet i Jönköping, vilket är väldigt skön då jag inte behöver resa så mycket längre och jag börjar få kontinuitet på min tid utanför JV.

Början på denna vecka har fortsatt i samma tema som förra d.v.s. webbprogrammering. Dock har fokus legat på JavaScript och AngularJS, för de som inte vet vad JavaScript är så är det ett programmeringsspråk som kan köras i webbläsaren och AngualrJS är ett ramverk till JavaScript (d.v.s. AngularJS förser JavaScript med fler funktioner). Jag tyckte de kurserna var väldigt intressanta och jag önskade att vi kunde får mer än två dagar med JavaScript och AngularJS. Jag fick känslan av att vi bara skrapat på ytan vad man kan göra med JavaScript och AngularJS.

Dessutom gick vi en heldagskurs som hette ”Deployment”, utan att gå in på detaljer så handlade kursen mer eller mindre om hur processen från ett nytt programvaruprojekt tills att programvara ska skeppas till kund. Jag tycker denna kurs har var mycket givande inte bara för att vi fick insikt i hur processen går till, utan vi fick även test själva. Vi fick skapa ett nytt projekt och testa att skeppa ut projektet.

Slutet av veckan har till mesta dels bestått av självstudietid och jag måste ge eloge till våra handledare för att de har lyssnat och för att de har ändrat om i vårt schema efter våra önskemål, så vi fått lite mer självstudie tid i vårt schema. För de flesta av oss har känt att bara en fredagseftermiddag till repetition och fördjupning av det vi gått igenom i veckan är för lite. Jag fått fått lite tid att repetera och fördjupa mig på JavaScript, vilket jag uppskattat.

Nu när vi börjar närma oss slutet på utbildningstid och vi börjar närma oss praktiken, har jag funderat på hur utbildningstiden har varit. Jag tycker rent generellt att det varit mycket bra och vi har haft många bra föreläsare. Jag tycker även det har varit bra att vi på de flesta föreläsningar haft övningar kopplat till det vi precis gått igenom, det blir så mycket lättare att ta till sig om man får testa själv (tycker jag iallafall). Det jag inte gillat är att ha heldagar kurs, bättre hade varit om vi hade haft olika kurser under en heldag, så man får lite variation. Dessutom gillar jag inte sitta i samma rum i en heldag, man blir så seg och det blir tråkigt att sitta i samma rum en heldag (aktivitetsbaser arbetssätt 😆 ).

Nästa gång vi ses kommer vi ha börjat med praktiken, vilket jag har sätt framemot sen jag började på traineeutbildningen. Dock känner jag mig lite ledsen att utbildningstiden håller på att ta slut och att vår trainee enhet snart ska splittras. 😥

Smell you later!