Hej!

Vi heter Simon Samuelsson och Karin Axelsson och är trainees på Eltel!

bild simon o karin

Vi jobbar på den internationella avdelningen för Power Transmission på Eltel och har alltså förmånen att vara traineer. Det innebär att vi under det första året på Eltel kommer rotera bland olika positioner på avdelningen. På så sätt kommer vi se och lära oss om de projekt vi arbetar med från flera olika perspektiv. Vi kommer även att under en period jobba på site i ett Afrikanskt land. Superspännande!

Men vilka är då vi, och hur hamnade vi på Eltel?

Karin Axelsson
Jag är 27 år, uppvuxen i Uppsala och är nyexaminerad civilingenjör i System i Teknik och Samhälle med inriktning energisystem. Jag är en person som gillar att vara ute i naturen, träna och upptäcka nya platser. Vid flera tillfällen har jag jobbat eller pluggat utomlands och sista åren på universitetet tog jag chansen att skriva en C-uppsats i Tanzania och plugga en termin i Sydafrika. Dessa upplevelser gjorde att jag fick upp ögonen för Afrika och när jag sedan hittade Eltels annons om traineeprogram visste jag direkt att det var här jag ville jobba!

Simon Samuelsson
Är 24 år och kommer ursprungligen från Göteborg, men har studerat i Linköping där jag läste civilingenjörsprogrammet Energi-miljö-management. Efter en termins utlandsstudier i Singapore fick jag upp ögonen för världen och har efter åtta månader i Sydostasien även prövat på Transibiriska järnvägen genom Ryssland, Mongoliet och Kina under två månader. Att få kombinera ett intressant arbete med resor till utmanande och spännande länder lockade mig till att söka Eltels traineeprogram.

Vi hoppas att vi med våra inlägg i denna blogg kommer inspirera er inför arbetslivet och visa på hur det är att vara trainee på Eltel.

Ha det bra!

//Karin och Simon