Hej hej!

Nu är det redan vår femte vecka här på Jordbruksverket vilket innebär att det är min tur att blogga.

Jag tänkte börja med att svara på frågan som vi svarat på många gånger redan:

Linnea, har studerat grafisk design och webbutveckling på Tekniska högskolan i Jönköping. Tog examen för två år sedan och sedan dess arbetat som webbutvecklare.

Hur jag hamnade på Jordbruksverket som trainee?

Efter 1,5 år som front-endutvecklare kände jag för att nischa om mig, gå mot back-endspåret. Och vad passar då bättre än ett traineeprogram, istället för några år till på högskolan?

Denna vecka har vi fördjupat oss i arbetssättet i de metoder man tillämpar vid arbetet i linje och projekt. Vi har även kollat på verksamhetens arkitektur och hur arkitekter arbetar här. Det vill säga, fokus har legat på modeller och mönster.

Igår eftermiddag åkte hela IT-avdelningen iväg för en avdelningseftermiddag. Där gick vi i grupper runt i olika smårum och diskuterade den nya organisationen som börjar gälla från första oktober. Det diskuterades om arbetet i team, lärande verktyg, kodanalys och hur vi jobbar mot framtida uppsatta mål.

Därefter avslutade vi kvällen med en trerätters där alla nya enheter satt med sina nya medarbetare. Traineerna hamnade hos Systemutvecklingsenheten Främjande Förvaltning och Service & Kontrol’s bord. Kanske blir det också vår framtida enhet efter traineeprogrammets slut?

Hoppas ni får en bra helg och mycket sol, nu tar vi fredagsfika på taket!

 

Avdelningseftermiddag

Avdelningseftermiddag

Fika på taket!

Fika på taket!