Tjena!

Mitt namn Fabian Winquist. jag är 24 år gammal och är en av sex traineer på Jordbruksverkets IT-avdelning. Detta är vår fjärde vecka på jordbruksverket och min tur att blogga. Innan vi går in på denna veckas äventyr så ska jag berätta lite om mig själv. Jag kommer från en liten by som heter Revingeby som ligger en bit utanför Lund. I våras tog jag civilingenjörsexamen från Lunds tekniska högskola där jag pluggade datateknik med specialisering på datorgrafik och interaktionsdesign, samt kommunikationssystem (ja, jag läste två specialiseringar då jag hade svårt att välja). Mina intressen är sport (alla typer bollsporter), styrketräna och cykla. Jag spelar även gitarr och har ett stort intresse för teknik, naturvetenskap och musik.

Förra veckan fick jag och Martina i uppgift att planerat någon typ av aktivitet för att hjälpa oss i våra självstudier. Vi bestämde då att vi skulle ha gruppövningar i Java programmering, vilket uppskattades av alla i gruppen. Vi fick bland annat programmera ett litet spel som vi bestämde oss för att utveckla vidare. Alla i gruppen bestämde att vi vid varje fredags eftermiddag ska utveckla vidare på vårt spel efter idéer vi fått under veckan.

Denna vecka har varit som de andra d.v.s. mycket information och utbildningar. Vi fortsätter från förra veckan att lära känna allt trevligt folk på infrastrukturenheten, vi har fått mer djupgående information vad infrastrukturenheten gör och är får något. Höjdpunkterna denna vecka har bland annat varit: besök i serverhallarna och vårt fredagsprojekt.

Början av veckan fick vi en rund tur i datorhallarna vilket jag tyckte var kul då jag är teknik intresserad. Vi fick även gå en introduktionskurs som är en kurs alla nyanställda får gå på, det var intressant att träffa andra nyanställda. På introduktionskursen fick vi bland annat veta hur det är att jobba på en myndighet och vad som krävs av oss anställda.

Denna vecka har bestått av mycket självstudietid, där vi både individuellt och i grupp kan fokusera på att finslipa på något som vi tycker vi behöver lära oss mer av. Jag har börjat uppskatta självstudietiden, för då har man tid att smälta och tänka över all utbildning och information vi fått. På grund av att vi har lite olika kunskaper har vi fokuserat på olika saker under vår självstudietid. Jag som t.ex. jobbat mycket med Java programmering, har dykt in på TDD (Test Driven Development) och försökt ta till mig av det arbetssättet.

WP_20150923_07_48_17_Pro

Här är rummet vi trainee sitter i, just nu är det lite stökigt då vi håller på att möblerar vårt rum.

Skulle jag poängsätta denna vecka skulle jag ge denna vecka 7 poäng av 10. Det som drar ner denna vecka är all utbildning, utbildningarna i sig är det inget fel på utan flera heldagsutbildning är väldigt energikrävande.

Jag måste säga att alla i vår traineegrupp är mycket trevliga. Jag ångrar inte en sekund (än så länge :D) att jag valde att gå Jordbruksverkets traineeprograms.

Fabian Winquist