Hej alla läsare!

Vi heter Viktor Jakobsson och Simon Agvik och är nya traineer hos Cinnober Financial Technology. Ni som har följt Traineebloggen under en längre tid har nog redan koll på vad Cinnober sysslar med men vi drar ändå den korta versionen här. Cinnober är ett svenskt finansiellt it-företag som bygger trading- och clearingsystem för börsmarknaden. Bolaget finns representerat i Stockholm, Umeå och London, med sammanlagt ungefär 250 medarbetare. Vi är båda placerade på Umeåkontoret där det sitter ett sextiotal glada och trevliga ”cinnoberiter”. Just nu är vi inne på vår fjärde vecka och än så länge känns allt toppen.

Vilka är vi och hur hamnade vi här? Vi har båda pluggat teknisk fysik här i Umeå och sökte under våren traineeplatserna här på Cinnober. Efter en lång ansökningsprocess så lyckades vi till slut knipa var sin plats och började programmet nu i september. Viktor är född och uppvuxen i lilla Sollefteå och flyttade till Umeå 2010 för att börja plugga. Simon följde en liknande bana och flyttade till Umeå från nordliga Luleå ungefär samtidigt. På fritiden tycker vi båda om att vistas i fjällen, slalom/snowboardåkning samt träning av olika slag.Traineeprogrammet hos Cinnober är uppbyggt av fyra block där vi kommer att testa på olika delar av utvecklingskedjan: testning, utveckling, krav och support/TAM (Technical Account Manager). Vi är båda placerade i projektet som arbetar mot LME Clear (London Metal Exchange) och just nu är vi inne i det första blocket, testning. Än så länge är allting nytt men efter ett par intensiva introduktionskurser och genomgångar så börjar vi sakta men säkert sätta oss in i det komplexa system som ett clearinghus är. Vi har redan från början släppts in i det dagliga arbetet mot kunden, vilket både är lite läskigt men också spännande. Det kommande året kommer bjuda på utmaningar av alla det slag och vi ser fram emot att lära oss så mycket som möjligt.

I och med att vi är två traineer tänker vi dela upp bloggandet, så bli inte förvånande om vi tar ungefär vartannat inlägg.

Ha det bra!

Simon & Viktor