Nu har jag hunnit med en hel månad på min fjärde traineeperiod som jag spenderar på vårt projektkontor och det känns som hög tid för en uppdatering. Jag jobbar nu som delprojektledare i ett av de större pågående projekten och dagarna bara försvinner. Det är hög puls här och väldigt bra stämning bland projektledarna, en riktigt kul arbetsplats helt enkelt.

Mina uppgifter är varierande. Jag pulsar avvikelser och tidsplaner, träffar såväl inköp som R&D och produktion och får av bara farten en bra överblick på hur projektledning på Scania fungerar. Jag har också fått en mer strukturerad introduktion och fått förklarat för mig hur allt fungerar, men för min del är inget lika bra som att lära sig på jobbet. Med mina tidigare traineeperioder i ryggen har jag kunnat komma igång snabbt eftersom vokabuläret är bekant och för att det nu – till viss del åtminstone – handlar om att byta perspektiv.

Det här med att komma igång snabbt i en ny position är någonting jag har lärt mig genom traineeprogrammet. Det går lättare varje gång och jag hoppas och tror på att det kommer kännas lika bra nästa position jag går in på. Då är det faktiskt skarpt läge, för det här är inte bara min fjärde traineeperiod utan också min sista. I november är trainee-tiden över och jag kommer gå tillbaka till inköp där jag hör hemma och påbörja en tjänst där.

Fram till dess ska jag lära mig allt jag hinner om projektledning och här på bloggen kommer jag bjuda på lite godbitar om det jag gör och lär mig!