Hej allihop!

Mitt namn är Martin Johansson, 21 år och boende i Jönköping. Tog nyligen examen vid Tekniska Högskolan i Jönköping där jag studerade Mjukvaruutveckling och mobila plattformar. Jag är en person som brinner för problemlösning och som gillar att ta sig an nya utmaningar. Mina största intressen är teknik, träning och sport.

Redan i februari fick jag höra om traineeprogrammet på Jordbruksverkets IT-avdelning. Efter att ha tagit del av mer information om programmet och verksamheten tvekade jag inte en sekund på att ta chansen och skicka in en ansökan. Nu, ett par månader senare är man en utav de sex personer som blivit tilldelade en plats, vilket jag är väldigt glad och tacksam för. Precis som jag kommer även de andra nya traineerna att blogga här på sidan. Från förra veckan kan ni läsa det första blogginlägget som skrevs av min kollega Martina.

Det har snart gått två veckor sedan starten av traineeprogrammet. Jag känner redan nu att man trivs otroligt bra och att man känner sig välkommen här. Mina trainee-kamrater är trevliga och vi har en bra sammanhållning i gruppen tycker jag. 🙂

Början har haft ett varierat innehåll med mycket information och olika aktiviteter. En av de svårare utmaningarna hittills har faktiskt varit att hitta runt i huset och inte gå vilse, vilket är väldigt lätt hänt, ni ska bara veta! Det känns lite ibland som att gå runt i en labyrint. Det som väntar oss nu är ca 3 månader med utbildningar och därefter praktik ute i de olika utvecklingsteamen. Denna veckan har främst fokuserat på agilt arbetssätt och test. Mycket utav det som tagits upp under veckan känns bekant från det man tidigare berört på högskolan. Samtidigt har det varit en del nytt och man har fått en förståelse för hur man tillämpar olika metoder specifikt på just denna arbetsplats.

Under början av veckan fick vi traineer i uppdrag att vara med och anordna ett ”parkhäng” som hölls i onsdags för de anställda på avdelningen. Vi bestämde oss för att vi skulle inleda med att ha en 5-kamp med lite olika typer av grenar, några av dem var tipspromenad och stövelkastning. Efteråt blev det lite grillning och chillande i solen. Självklart var vi ju tvungna att utse en vinnare i 5-kampen. Priset till vinnaren var att få vara med på veckans fredagsfika som vi traineer tänkt köra med varje fredag.

IMG_3961Det kändes först lite stressigt och svårt att hinna med att planera och fixa allt inför parkhänget. Men nu efteråt känner vi oss väldigt nöjda med hur det blev och alla som deltog verkade ha det trevligt. Dessutom hade vi otroligt mycket tur med det fina vädret som vi fick. Parkhänget är definitivt veckans höjdpunkt! 🙂

Det var allt jag hade att säga för den här gången. Kul att ni tog er tiden att läsa mitt första inlägg. 🙂

Ha det så bra!

/Martin