Hallå alla glada, hoppas ni har haft en bra sommar!

Det är fredag och min första vecka som trainee på Jordbruksverkets IT är snart slut. Veckan har varit intensiv och intressant på många olika sätt. Jag har tänkt berätta lite om vad vi har gjort denna veckan, men först ska jag presentera mig själv lite kort.

Jag heter Martina Ronnysdotter, 26 år och bor i Jönköping. I juli tog jag examen från det 3 åriga programmet Webbutvecklare – programmering på Högskolan i Skövde. När ångesten om vad som skulle hända efter examen började smyga sig på var det dags att leta efter ett jobb som jag skulle ha tillräckliga kunskaper för. Som osäker nyexaminerad webbutvecklare där varenda jobbannons söker någon som kan allt var rubriken Trainee Jordbruksverkets IT något jag fastnade för.

Det var perfekt. Jag skulle få chansen att utbildas OCH få arbetslivserfarenhet inom min nya bransch. Jag söker!

Nu sitter jag här, på min nya arbetsplats, med mina nya medarbetare och ser fram emot att komma igång med programmet på riktigt.

 

Så vad gör vi här då?
Vi är sex stycken traineer som kommer turas om att blogga här ca en gång i veckan. Vi ska bli utvecklare och om 9 månader hoppas jag att vi alla har en fast anställning här och arbetar i ett team där vi trivs och vill stanna.

Det kommer hända mycket närmsta tiden men jag ska försöka fokusera på veckan som varit. Det är svårt att förstå hur det bara kan vara fem dagar sedan vi sex förväntansfulla, lite avvaktande och kanske lite smått nervösa personer satt i receptionen och väntade. Veckan har innehållit väldigt mycket information om organisationen i helhet, IT-avdelningen och olika projekt som pågår just nu. Det har därför inte varit så mycket praktiskt arbete denna veckan förutom lite övningar och för att bekantat oss med mejl, telefon och allt kontorsstöd som behövs.

Vi har även fem faddrar som förra året gick samma traineeprogram som oss. De tog i onsdags med oss ut på bowling och middag så att vi skulle få chans att lära känna varandra lite bättre. Eftersom vi alla är ödmjuka personer så var det egentligen ingen som riktigt vann, även om tävlingsmänniskan i mig blir lite arg då :). Vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans i alla fall, och det är ju såklart det som är det viktiga!

Efter all information denna veckan har bjudit på ska det bli skönt med helg och smälta allt. Jag är däremot väldigt spänd på nästa vecka då utbildningen börjar lite mer intensivt och agilt arbetssätt står på schemat.

Trevlig helg!