Hej alla,

Jag tänkte börja med en lite roliga anekdot. Nu i veckan var vi på LARM (arbetsmarknadsmässan på Linköpings tekniska högskola) och inför det så skickade vi ut inbjudningar till olika intressanta personer på SJ som vi ville skulle åka med. En av cheferna som brukar vara upptagen svarade väldigt fort. Senare visade det sig att hon inte hade läst inbjudan helt och hållet utan bara sett att det stod LARM och tänkt att det här är säkert något viktigt. När hon insåg att det inte var fullt så viktigt, blev hon tyvärr tvungen att tacka nej. Så kan det gå, men LARM är ett ganska bra namn att ha på en arbetsmarknadsmässa trots allt,  det skapar ju uppmärksamhet!

Redan i måndags var vi på plats i Linköping för att hålla lunchföreläsning tillsammans med Johan som är varumärkesansvarig på SJ. Föreläsningen inleddes med att Johan berättade för ingenjörsstudenterna om sin karriär som maskinare, det verkade vara en uppskattad föreläsning full med humor och bra tips. Efter Johan var det dags för mig och Stina att entra scenen och även vi fick publiken att skratta med oss. Stort tack till alla 177 studenter som kom!

Under veckan har jag även jobbat med att fixa iordning den Excelfil som vi kommer att ha som road map inför lanseringen av X 2000 Stockholm-Oslo den 9 augusti. Jag var även på möte tillsammans med Petter som är affärschef för linjen och marknadsavdelningen där vi diskuterade deras spännande förslag. Det kommer att bli en riktigt bra lansering så håll ögonen öppna i media när det börjar närma sig. Jag har också startat upp mitt nya projekt som handlar om bevakning av konkurrenspriser för revenue management. Parallellt så rullar även mitt förra uppdrag kring inkluderad plats vidare.

I fredags morse hängde jag med några kollegor ut till Wenngarn utanför Sigtuna. Vi inledde morgonen med ett cirkelträningspass och lyssnade sedan till en föreläsning om vad näringslivet kan lära av elitidrotten för att bygga sammansvetsade och vinnande lag. Det var riktigt intressant, en sak jag verkligen tar med mig var hur ägaren till fotbollslaget New York Red Bulls flög in flera gånger per år till New York. Han gick igenom code of conduct, kommunikationsplaner, klädsel vid resor till matcher mm. Efter genomgången fick alla medarbetare oavsett roll i organisationen skriva på ett kontrakt om att man var villig att följa alla förhållningsregler. Genom att vara tydlig med vad som gällde och ställa samma grundläggande krav på alla medarbetare så skapade man en väldigt stark gemenskap och en vinnande organisation. Ett inspirerande exempel för näringslivet!

Stort grattis till vinnarna i vår tävling där studenterna tävlade med kreativa förslag på hur vi kan öka försäljningen till studenter. De kommer att få två biljetter vardera till Way Out West alternativt Summerburst i Stockholm när festivalerna närmar sig. När vi läste förslagen slog det mig och Stina att vi måste bli bättre på att informera om att vi har grattis WIFI på alla snabbtåg och dubbeldäckare, både i 1 och 2 klass, testa det nästa gång ni åker med oss.

Nästa vecka ser jag fram emot vårt studentmingel som hålls på huvudkontoret på torsdagen.

Dagens tips: Spotifylistan SJ Petter som passar perfekt för en Aw.

Glöm inte att söka till vårt traineeprogram om ni inte redan har gjort det, ansökan stänger den 22 februari.

Ha en riktigt härlig helg!

/Christoffer