I måndags och tisdags var vi i Linköping på arbetsmarknadsmässan LARM. Som trainee på SJ får jag och min traineekollega Christoffer ansvara för att marknadsföra SJ mot studenter och hjälpa till med rekryteringen av nästa års traineer. Vi har stora planer för hur vi vill visa upp SJ mot studenter och det känns som att SJ börjar komma upp på radarn bland arbetssökande studenter. Under året har vi startat SJ Internship IT och rekryterat två riktigt skarpa studenter, vi har tagit fram ett exjobb på Trafikledningen, börjat blogga, Instagramma, fixat en uppdaterad hemsida och åkt runt på mässor.

I måndags höll vi en lunchföreläsning i Linköping där vi hade med oss Johan som är Varumärkesansvarig på SJ. Han pratade om sin karriärresa, varför han jobbar på SJ och vad han gör som varumärkesansvarig. Han presenterade också hur SJ tog fram de nya värderingarna som presenterades internt på bolaget under hösten. Därefter pratade jag och Christoffer om hur vi upplevt första halvåret som Management Traineer. Det blev många skratt och en avslappnad stämning!

Vi fick mycket härlig feedback efter föreläsningen och det verkar som att studenterna uppskattade att vi pratade om karriärtips och upplevelser snarare än om siffror och organisation.

Var du där? Skriv gärna en kommentar om vad du tyckte och om du har något tips på vad vi kan göra ännu bättre!

/Stina

IMG_20150209_080555_resized

 

Christoffer med all vår packning. Det är riktigt smidigt att vi kan åka tåg med allt detta!