Så, nu har även Christoffer fått ändan ur vagnen för att fila ihop ett nytt inlägg. Hoppas att det är några som har saknat migJ Nu har jag betat av tre veckor fantastiskt roliga veckor på vår produktdivision. Vad gör man då där? Produktdivision är den division som har affärsansvaret för våra 17 linjer samt som arbetar med produktutveckling. Jag arbetar i projekt som innefattar bägge delar.

I höst lanserar SJ snabbtåg på sträckan Sthlm-Oslo, resan kommer att ta 4,5 h. Den 9 augusti är det premiär och då rullar det första X 2000-tåget ut från Stockholm C, innan dess är det ett och annat som behöver fixas. Tillsammans med Petter, som är affärschef på den linjen och flera andra, arbetar jag för att se till att kunderna vet om att det är tåget som gäller mellan Oslo och Stockholm hädanefter och att allt är färdigt internt på företaget.  I veckan diskuterade vi t.ex. hur vi kan göra kontanthanteringen av norska kronor ombord ännu enklare för våra kunder och vår personal. Vi har även meddelat marknadsavdelning spännande tankar och idéer inför att de ska ta fram en kommunikationsplan. Nästa vecka blir det möte med försäljning för att diskutera hur vi ska lägga upp det arbetet. Eventuellt kommer jag att ta en sväng till Oslo Sentralstasjon för att analysera vad det finns för spännande annonsmöjligheter där.

Parallellt håller jag på att analyserar hur vi kan införa inkluderad platsbokning på våra Intercitytåg, vilket i dagsläget finns på snabbtågen. Det har varit riktigt roligt att få lära sig mer om de olika bakomliggande systemen som bygger upp SJ.se samt hur vi prissätter våra resor. Det är riktigt tacksamt att arbeta på ett företag där kollegorna tar sig tid att hjälpa varandra och jag vill rikta ett särskilt stort tack till Löris och Göran som har hjälpt mig otroligt mycket i veckan.

Avslutar med att berätta om att jag i veckan blev poppis på jobbet när jag tog på mig att leverera de omtalade semmelwrapsen till kollegorna. Jag kände mig riktigt hälsosam när jag stod på bussen klockan 07.30 med en låda med 10 semlor i famnen. De var riktigt goda och kan starkt rekommenderas.

Hoppas att ni alla får en härlig helg!

Christoffer