Så går ännu en otroligt spännande och lärorik vecka mot sitt slut och jag sitter och samlar tankarna på snabbtåget från Stockholm till Köpenhamn.

I måndags började jag min tredje placering på vår personalplanering där jag kommer att vara under två veckors tid. Traineeprogrammet innehåller 6-8 placeringar, varav många är längre cirka 6-8 veckor och några är kortare runt 2-3 veckor. Eftersom att jag nu befinner mig på en kortare placering så gäller det att spetsa öronen och vässa pennan för att lära sig så mycket som möjligt.

Måndagmorgonen inleddes med att jag träffade Hanna som är trainee på Trafikverket och som kommer att arbeta med mig under 3 veckor, för att få en inblick i SJs verksamhet. På morgonen fick vi, av vår handledare Klas, en presentation av SJs planeringsprocess med en djupdykning i vår personalplanering. Sedan delgavs vi våra två uppdrag, det första handlar om att följa upp en budget mot sitt utfall och det andra om att kartlägga och förbättra en process. Bägge känns spännande och vi drog igång med att boka möten och djupdyka i dem direkt.

I torsdags var jag på lunch med SJs chefstrateg, min kollega Stina och förra årets traineer Maja och Markus. Under lunchen diskuterades hur vi fyra traineer på ett systematiskt sätt kan bidra till att bevaka och sammanställa omvärldsfaktorer som påverkar SJ. Jag tycker att det är riktigt roligt att klura på vad i omvärlden som påverkar SJ i dagsläget och vad som kan komma att göra det längre fram.

Kort om mig

Vem? Christoffer, 28 år.

Examen? Industriell ekonomi med inriktning mot affär och innovation, Lund 2008-2014.

Jobb? Management Trainee på SJ sedan augusti 2014.

Gör på fritiden? Åker skidor, seglar, reser och umgås med familj och vänner.

På perrongen i Stockholm sprang jag på en kompis från min skidsäsong i Kanada så nu ska jag ta en fika i Bistron med henne. Enligt en snabb överslagsräkning kommer jag att åka 360 mil tåg den närmaste veckan. Resorna kommer att ta mig till spännande uppdrag i både Medelpad och Skåne men mer om det i nästa inlägg.

Hoppas att ni alla får en riktigt härlig helg!

/Christoffer