Ett projekt kan man se som en levande organism. Den föds, förändras ständigt under dess livstid och till slut så dör den. Projektet jag jobbar i förändras hela tiden. En bra projektledare är ständigt uppdaterad på förändringar i projektet och försöker hela tiden korrigera för dess behov och på vilka ställen specifika resurser uttnytjas bäst.

I.o.m detta byter jag idag team inom projektet. Vi har för tillfället två permanenta team, ett för ny funktionalitet och ett för support & maintenance som har till uppgift att stabilisera systemet och laga alla buggar som hittas genom reggressionstestning, oftast något som kunden upptäcker som vi kanske inte trodde var en bug men som i deras ögon är en bug.
Jag kommer att byta ifrån nyfunktionalitets teamet till support & maintenance teamet för att stärka upp deras behov av personal då våran projektledare sett att vi kommer att vinna lite i längden på att finfördela våra resurser på det sättet. Jag ställer så klart upp och tycker det ska bli roligt att anta nya utmaningar.

Jag har jobbat med att laga buggar tidigare under året så det är egentligen inget nytt för mig och eftersom jag har haft rollen som business analyst i 3 månader nu som trainee så känner jag att jag fått mycket bättre koll på hur systemet ska fungera, vilket så klart kommer att hjälpa till mycket när man vill laga buggar.

Ett kort inlägg från mig denna gång. Ha en bra fortsatt vecka!