Nu närmar sig utvecklingsblocket med stormsteg för oss som började Cinnobers traineeprogram i våras. Det betyder alltså att det är dags att börja skriva kod som ska användas i London Metal Exchanges nya clearinghus, LME Clear.

Jag har börjat förbereda mig genom att läsa Effective Java och Optimal Trading Strategies. Den senare har egentligen ingenting att göra med att programmera, men eftersom det är just ett clearinghus som koden ska in i, så är det jättebra att veta hur handel fungerar. Här på Cinnober är det stort fokus på att kunna både tekniken och handeln, och eftersom jag inte direkt är insatt i finansvärlden sedan innan så tar jag tillfället i akt att lära mig allt jag kan för att bli en bra utvecklare redan nu!

IMG_20140521_094959Hittills har vi smygstartat utvecklingsblocket med en kurs i testdriven utveckling. Testdriven utveckling är väldigt populärt här på Cinnober och syftar till att skriva vältestad, testbar kod – man skriver helt enkelt test för koden innan man skriver själva koden. På det viset måste man skriva kod som går att testa och man har alltid test för den funktionalitet man vill ha.

Jag har satt ihop en liten önskelista med förväntningar till Cinnobertomten inför utvecklingsblocket:

  • Testdriven utveckling vill jag jobba mer med – jag hoppas att vi får fler kurser på temat.
  • Varierade arbetsuppgifter i många olika delar av systemet!
  • Nya intressanta böcker till bokcirklarna!
  • Sist men inte minst så förväntar jag mig kurser och workshops i hur man ska designa sin kod – hur ska den skrivas för att vara effektiv och lättläst?

Jag återkommer om några veckor med hur det går!