Efter påsk ska jag praktisera på vårt marknadsbolag i Madrid. Den är en obligatorisk del i traineeprogrammet med utlandspraktik och vi har allihopa fått önska vilka länder vi skulle vilja åka till. Dessutom kan man välja mellan att åka till ett marknadsbolag eller en produktionsenhet. Jag har hela tiden kännt att jag vill ha så mycket bredd jag kan i upplägget av mitt traineerprgram, och eftersom jag varit i produktion här i Södertälje var det därför naturligt att passa på att se marknadssidan när jag nu har chansen.

Så, Madrid april-juli är ju inte helt fel. Sol, värme, storstad och tapas! Det finns egentligen bara ett litet problem; Jag kan inte spanska… Eller, lite grann kan jag, jag har varit i Spanien en del de senaste åren och har försökt lära mig själv för att ta mig runt bättre. Även om engelska är koncernspråk på Scania och de flesta jag jobbar med säkert kan det hyffsat tror att hela vistelsen kommer vara så mycket mer givande om jag förstår och kan göra mig förståd lättare, och även utanför jobbet. Jag kommer at få en veckas intensivkurs i spanska direkt när jag kommer ner till Madrid, men med tanke på vilken nivå jag är på nu så kommer det nog inte räcka så långt. Det här gör att jag nu har ett eget projekt där jag gör en egen spanskakurs för mig själv. Jag har googlat runt och hittat utbildningsmaterial och ljudfiler på nätet, jag försöker läsa en spansk bok och har jag har spellistor med spansk musik på Spotify. Så till och från jobbet sitter urarna i öronen och jag har fått en och annan konstig blick när jag härmar efter ord och uttal, men det får man ta.

spanskakurs

Lite läskigt måste jag erkänna att det äratt ge sig iväg så här till en stad där jag inte känner någon och med ett språk som jag kommer ha svårt att förstå. Men samtidigt väldigt spännande! Jag har velat lära mig spanska ett tag och nu får jag verkligen chansen, jag har ju inte så mycket annat val och ibland kan det vara bra med såna förutsättningar.

Adios!