Förutom våra praktikperioder och seminarieveckor finns det en hel del aktiviteter som styrs för oss traineer. Bland annat har vi varje måndag en träningstid bokad på Scanias träningscenter, Gröndal. Idag står en prestigefylld drabbning på schemat, vi ska försvara vår heder mot förra årets traineer i spökboll. Jag tror inte jag behöver förklara hur viktig en sån match är, kommer få höra det länge om vi inte levererar… 

En annan aktivitet som vi arrangerar är en så kallad Test & Drive, det innebär att vi lånar ihop lastbilar för att köra ner till Malmö och hälsa på vår marnadstrainee, Erik, som gör praktik hos en återföräljare där den här perioden. Jag är med och riggar det här eventet och det ska bli riktigt rolig att dra iväg med en hel konvoy med kanske tio lastbilar hela vägen ner till Skåneland.

Nu ska jag tillbaka till excelhackandet jag för närvarande hänger mig åt. Håller på och visualiserar data som ska ge jämförelser och förståelse för relationen mellan kostnad och emissioner för olika transportsätt. Väldigt intressant att se hur man jobbar med inköp av transporter för att minska miljöpåverkan, vilka krav man ställer på leverantörer, osv.

Ciao, ciao