Nu har det gått en månad sedan jag började arbeta på Cinnober. Tempot med traineespecifika aktiviteter har sjunkit en aning och jag har börjat finna mig till rätta med arbete i projektet jag tillhör.

Förra veckan var händelserik! Jag deltog i min första testsession med utforskande testande, skrev min första buggrapport, satt kvar länge med projektet under en buggrättningskväll och gick på tvådagarskurs om testautomation med Lars Wahlberg. Under kursen fick jag lära mig om utvecklingsformen Test Driven Development (TDD, kortfattat skriver man testet innan man skriver funktionen man ska testa), testautomation samt göra mina första steg mot att lära mig koda i Java. Jag har bestämt mig för att jag ska skriva ett eget program på fritiden med hjälp av TDD för att komma igång med kodandet, det ska bli intressant att se hur det går! Grundidén för min övning är att jag ska skriva en robot som går igenom en labyrint. Roboten ska följa vissa regler som man kan ställa in, till exempel att den alltid ska gå höger. Just nu håller jag mina ambitioner om hur avancerat jag ska bygga programmet ganska låga, men det vore väldigt kul att till exempel skriva till autogenerering utav labyrinter. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Ni får höra hur det går med det projektet lite senare.

Den här veckan har bara ett fåtal traineeaktiviteter så jag ser fram emot att arbeta rejält mycket inom projektet. Vi får se om jag kanske hittar några intressanta buggar!”