Från början tänkte jag börja med att skriva om hur det är att jobba här nere  i Prag men vädret den sista tiden har varit så fruktansvärt att det måste skrivas om.

Som jag nämnt tidigare är jag från Göteborg och jag vet vad som menas när det regnar, tro mig. Jag är mer van vid att regnet kommer från sidan än uppifrån men regnet som har varit här i Prag har varit något alldeles extra.

De flesta har säkert läst om hur vädret i Centraleuropa har varit de sista dagarna men jag skulle vilja beskriva lite hur det har påverkat folk som bor här.

För elva år sedan så var det de värsta vädret på 200 år. Detta ledde till att folk fick lämna sina hus och det tog lång tid att återställa hus och skador med en slutnota på flera miljarder euro. Denna gången är det inte riktigt lika illa men samma människor som fick lämna sina hus förra gången är även drabbade denna gången. Det talas om att försäkringsbolagen inte kommer att stå för notan utan folk får stå för kostnaderna själva. Det har kommit ca 80 med regn under helgen i Prag. Flera restauranger har fått stänga och bilderna nedan visar hur det ser ut för några av dem nere i Prag.

Här nere kommer lite bilder på hur det ser ut i centrala Prag för tillfället. Jag vill tacka Rebecca som har tagit bilderna.

prag 1 prag 3 prag modifierad

Hoppas på bättre nyheter snart

/Niklas