Härom veckan fick jag och min kollega Niklas möjlighet att besöka staden Brno och en mässa kallad Pyros. På denna mässa ställde Scania ut sina Emergency vehicles tillsammans med en del konkurrenter.

Scania har över 100 års erfarenhet av att bygga chassin för brandbilar. Tillsammans med påbyggare i bland annat Laxå levereras kompletta brandbilar världen över. (mer finns att läsa här och här). Har man vägarna förbi Södertälje kan man svänga förbi vårt museum i Marcus Wallenberghallen,  som from 10 juni till 30 augusti ställer ut brandbilar från olika tidsepoker.

Jag och Niklas passade såklart på att spana in konkurrenterna. Nedan ser ni en Mercedes-Benz som ser ut att vara byggd på ett busschassi, något som skiljer sig från de övriga stora konkurrenterna som använder ett lastbilschassi.

Anställningen på Scania har sannerligen ökat intresset för lastbilar i kvadrat! Min häpna och intresserade inställning till dessa fordon förvånade till och med mig själv.

Merca

Även om jag imponerades av Mercan så slog hjärtat lite snabbare när vi fick syn på den extrautrustade Scanian som stod nära intill. Kraftigare. Högre. Mer muskler.

Scania

På vägen tillbaka till bilarna fick vi syn på ett annat mässområde med ett helt annat fokus. Klart man tog chansen att provsitta en stridsvagn.stridsvagn

Till nästa gång!

/Rebecca