Hej!

Jättekul att börja blogga här och få möjligheten att representera ett kommunalt traineeprogram! I detta första inlägg kan det vara på sin plats att berätta vad traineeprogrammet Skåne nordväst är för något, och lite om vilka vi är som kommer att blogga här.

Traineeprogrammet SKNV är ett 16 månaders program där man har en anställning i en av de tio nordvästskånska kommunerna, vanligtvis inom ett område som man är utbildad. De tio nordvästskånska kommunerna består av Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. I nuvarande omgång av traineeprogrammet är vi 11 personer som är utspridda i nio av kommunerna. Våra arbetsuppgifter är väldigt varierande och det är bland annat denna mix av erfarenheter som vi kommer att blogga om här.

Förutom en 16 månader anställning så ingår 30 % utbildning och projektarbete i programmet. Än så länge har vi haft utbildning i bland annat retorik, medarbetarsamtal, projektledarskap, upphandling, offentlighet och sekretess med mera. Förra veckan spenderade vi ett par dagar på diverse studiebesök i Stockholmsregionen och inom ramen för vårt projekt är vi nu i full gång att samla in material för den strategi vi har fått i uppgift att skriva. Strategin kommer ni med all säkerhet att kunna läsa mer om i framtida inlägg.

I programmet ingår även ett utbyte på 4 månader i en annan kommun än den där vi är huvudsakligen placerade, samt olika typer av studiebesök i varje kommun.

Vi har alltid fullt upp och den ena veckan är verkligen inte den andra lik för någon utav oss. Vi är alla otroligt glada över att ha blivit antagna i traineeprogrammet SKNV och hoppas att du vill följa vår resa. Kanske vill du själv söka en dag, eller kanske är du intresserad av vad det innebär att arbeta inom kommunen och den offentliga sektorn – så nära demokratin du kan komma!

Vill du veta mer om Traineeprogrammet SKNV hittar du vår egen blogg/hemsida här.

/Caroline, Elin, Fredrik, Jasna, Johanna, Negin, Niklas, Sara, Sarah, Sophia, Therese