Nu är nästan tre veckor avklarade – tiden går som jag konstaterade i förra inlägget oerhört fort här, vilket delvis är skönt då jag just nu har lite för mycket sthlmslängtan men delvis är det lite stressande – kommer jag att hinna uträtta och få med mig tillräckligt med kunskap och erfarenheter från den här perioden?

Men efter nästan tre avslutade veckor vill jag ge traineeplaceringen i UK lite plus och minus jämfört med placeringen i sthlm:

+ Gå till jobber på 25 minuter istället för att gå samt åka buss/pendel i 40 minuter. 

– Inte ha en egen lägenhet/privatliv (+ uppskatta att det igår ordnades så att badrumsdörren numera går att stänga)

+ Bo hos snäll tant som varje kväll insisterar på att jag borde äta lite cake, cookies eller crackes till mitt te (+ vara oerhört tacksam över de 50 minuternas påtvingade promenad om dagen, vill inte ha ett ‘London hösten 2003’-scenario igen)

– Inte ha mina vänner här

+ Väldigt stöttande och bra kollegor

– Kaffeautomater som är värre än Smiling faces

+ Ett Starbucks på kontoret

En lite seriösare utvärdering kommer när jag har avslutat min första praktik om två veckor.

I kväll kommer min mamma över till England och i morgonkväll åker vi till Windsor för några lata dagar på SPA-hotell som förhoppningsvis kommer att innehålla långa promenader i slottsträdgårdarna och längs Themsen samt många goda middagar med mycket vin – som jag saknar det konceptet. Jag hoppas också självklart att jag får träffa en prins eller två, och i så fall lovar jag självklart skvaller och bilder! (Bilder oavsett – hört att man ska ha sådana i en blogg)