Nu har det väldigt snart gått ett år av min tid på Siemens, den 1 okt 2010 började det fem lagom nervösa traineer på Siemens AB. Första dagen spenderade vi inne i Stockholm på teknikföretagens lokaler vid Östermalmstorg. En trevlig dag med massor av information om året vi hade framför oss men också en introduktion av oss själva – vilka var vi fem som skulle jobba tillsammans under de kommande månaderna? Dagen gick mycket snabbt och vi avslutade det hela med matlagning av den högre skolan tillsammans med Aveqia. Dagarna som har följt dessa har för det mesta varit lika innehållsrika och de flesta har rusat fram, tyvärr har de flesta dock inte spenderats inne i Sthlm utan ute på kontoret i Väsby. För att vara helt rak så är det väl den största nackdelen med vårt kontor (och för den delen traineeåret) varit dess placering. Nu sitter jag i Frimley – vilket man skulle kunna säga är ungefär Londons motsvarighet till Väsby – men kontoret är härligt (se BILD nedan) och vädret än mer fantastiskt – vi har verkligen fått en härlig brittsommar här och det är svårt att förstå att det snart är oktober när termometern visar 25 grader och de säger att det ska hålla i sig över helgen också!

Inuti ser kontoret ut som de flesta nya Siemens kontor gör – mycket öppna ytor, kontorslandskap och glas – och så de obligatoriska färgklickarna så klart – vi är inte Google diret – men vi kan allt skoja till det lite vi också! Vi sitter i kontorslandskap här – vilket är en liten omställning från mitt egna kontor som jag har i Sverige, men jag tycker fyra veckor in i praktiken att det nästan bara är fördelar med att sitta så här – mer socialt (framförallt positivt då konceptet fika tillsammans inte verkar finnas här) och enklare att snabbt ställa frågor till andra.

Mamma och jag spenderade helgen i Windsor och kollade bland annat på slottet- mycket intressant – speciellt för mig som måndagen innan hade sett “The Queen’s Palaces” om just Windsor på BBC och som tycker att slott i allmänhet är ganska spännande. Tyvärr var dock inte drottningen hemma (och alltså heller inga prinsar – min egna slutsats) vilket man ser på bilden nedan genom att det är den Brittiska flaggan som är hissad och inte The Royal Standard som det i så fall hade varit – jag kunde ha tagit en bild när jag faktiskt var vid slottet så hade det också synts – nu får ni helt enkelt ta mitt ord för det.

 

Den här helgen kommer Sofia över till London och för det är jag så här glad – och förhoppningsvis Sofia också!

 

 Hej hej!