…tänker första kullen Traineer på Siemens AB vad gäller bloggandet på Traineebloggen, och startar det först inför sista perioden – utlandspraktiken! Vi som kommer att blogga från vår kull är jag, Caroline, och Jakob som får presentera sig själv närmare senare. Vi ska också försöka att få igång några av våra nya – som vi hann träffa som hastigast på en trevlig Kick-off innan vi åkte iväg på våra respektive äventyr, jag till UK och Jakob till Bangkok – för att kunna ge en bättre helhetsbild av vad ett traineeår på Siemens kan innehålla.

Så, jag är alltså trainee på Siemens AB, det svenska säljbolaget som representerar Siemens hela produktportfölj bortsett från de produkter ni kanske tänker på först när det gäller Siemens – våra hushållsprodukter (inte heller datorer eller mobiltelefoner – eftersom Siemens inte längre tillverkar något av det). Utan de affärer som Siemens AB bedriver finns inom de fyra (från och med första okt 2011) sektorerna: Healthcare, Industry, Energy samt Infrastructure & Cities. Det är också inom dessa fyra sektorer som vi har varit placerade under vårt traineeår som startade den första oktober 2010.

Jag har framförallt, utifrån eget intresse, varit placerad inom Healthcare, där jag nu också gör min första av två perioder i Frimley strax utanför London. Här finns Siemens Healthcares Cluster Office för nordvästra europa – och jag kommer under de första fem veckorna att arbeta i deras Business Excellence team. Dessa veckor kommer att följas av sex veckor inom Business Development centralt för hela Siemens, där jag kommer att få vara en del av projekt inom Siemens erbjudande till städer och inom vårt arbete med hållbarhetsfrågor – två fokusområden för Siemens, vilket inte minst märks i och med bilandet av den nya sektorn – Infrastructure & Cities. Så det ska bli väldigt spännande att få se och vara en del av det arbete!

Det var lite kort om Siemens och vårt traineeprogram och väldigt kort om mig fler updates kommer…

Trevlig helg!