Starten på mitt flamenco/tapas/lastbilsäventyr har gått! Tre dagar in i jobbet och jag börjar känna mig trygg nog att blogga igen… Jag hade en bra semester, tackar som frågar. Den utspelade sig i Stockholm och i Norrbotten och var ganska anspråkslös. Nog med kallprat, haha. Eftersom bloggen ligger en vecka efter lovar jag att uppdatera lite oftare så vi kommer i fas igen, ok?

Förra söndagen landade jag alltså i Barcelona för att mangla språk en vecka. Jag hade två lärare, Monica på förmiddagarna och Georgia på eftermiddagarna. Min kollega Tobias gick tvärtom. Privatlektioner är kul men utmattande! Resten av skolan bestod av 17-18 åringar som var i Barca mest för att partaja och kanske snappa upp lite språk på vägen, så det blev ganska tydligt att jag är 27 och inte 21 längre, snyft. Men lärarna var duktiga och seriösa, det var bra att få chansen att åka dit och kunna fräscha upp spanskan och höja sig en nivå. Jag och Tobias hann också se rätt mycket av Barcelona på eftermiddagarna och kvällarna. Jag rekommenderar inte intensiva språkstudier och intensivt turistande i kombination dock, det är nog inte så hållbart 🙂

Varför skicka sina traineer utomlands kan man fråga sig? Vad är syftet? Som jag ser det finns det ett par anledningar:

  • En utlandsperiod gör traineeprogrammet mer attraktivt.  Det är en stor selling point och många nyexaminerade är intresserade av internationella erfarenheter.
  • Scania är ett globalt företag. Att se något annat än HQ i Södertälje väldigt bra för att undvika ”hemmablindhet”. Jag som IT-trainee får också se hur bitsen och bytesen ser ut utanför brandväggen i Södertälje.
  • Ökad kunskap om språk och kulturer.

Säkert finns det fler anledningar som jag inte kommer på för tillfället, men vi sparar dem till kommentarsfältet eller ett senare inlägg. Här i Madrid ska jag hur som helst jobba med kommunikationslösningar. IP-telefoni, mobiltelefoni, IM, LAN och WAN är några ämnen som jag får korvstoppa mig med denna gång. Med lite tur och lite skicklighet får jag snudda vid UC (unified communications) också. Trendigt!

Bjuder på ett par bilder från Barcelona bara för att retas också. Hehe.

Soligt på stranden. Åååh buhu det är så synd om mig 😀 😀

 

Tobbe svettas och svalkar sig samtidigt på EFs poppiga innergård