Back in business! Jag hade aldrig kunnat drömma om att fyra veckor skulle kännas som lagom lång semester. Jag trodde att skolans 10 veckor var det enda alternativet för att verkligen kunna slappna av. Men nu sitter jag här i Södertälje och är otroligt utvilad och taggad för att sätta igång att jobba.

Eftersom semestern kom precis efter mina tre månader i Prag valde vi att tillbringa hela semestern i Sverige. Vi luffade runt hon föräldrar, morföräldrar och vänner och hade riktigt sköna veckor. En vecka tillbringades även i Stockholm för att inreda vår nya arbetshörna. Nu har jag fått ett alldeles eget skrivbord och möjlighet att alltid ha min symaskin stående framme. Så förhoppningsvis kommer hösten att innebära lite syprojekt på fritiden.

Nu har dock min sista traineeperiod startat och på fritiden går mycket av min energi åt att bearbeta alla intryck från jobbet. Känns lite sorgligt att detta är sista perioden men samtidigt ska det bli skönt att få en riktigt plats på Scania, dvs. ett skrivbord, ”riktigt” ansvar och möjligheter att jobba långsiktigt. Nu ska jag dock leka utvecklingsingenjör i tre månader, min nya position är nämligen på avdelningen för oljesystem (för motorer) på R&D.

Helt plötsligt sitter jag alltså i nördarnas paradis och ska vara med och bidra till Scanias framtid. Hela min avdelning består av smarta killar som gillar motorer och att sitta och klura på nya, smarta lösningar. Otroligt inspirerande! Att det är en massa hemliga grejer de pysslar med tycker jag gör allt ännu lite roligare…

I veckan började årets traineekull sin anställning på Scania, känns helt sjukt att det var ett år sedan vi började. Ska bli väldigt spännande att de träffa de nya imorgon för att välkomna dem till livet som traineer. För visst är det en livsstil att vara trainee och jobba med lastbilar. Jag spanar alltid lastbilar, vart jag än är…