Ja, vad gör egentligen en trainee när han inte jobbar? Jag tänkte ägna ett (kort) inlägg åt det där ”andra”. Work-life balance är kanske ett begrepp du sett tidigare, men ägna en stund åt att fundera över hur du lever och vad du gör av din tid. Med risk för att låta som en havregrynsgrötsblogg: Vad gjorde jag själv igår?

6.15: Klockan ringde, dags att gå upp

07.04 – 08.16 Satt på tåget mellan Uppsala och Sö-tälje (som lokalbefolkningen säger)

8.25 – 17.10 Jobba. Fick gott om tid att skriva på min rapport för denna period pga en ganska tom kalender. Hann med ett besök i integrationslabbet där man testar lastbilens mjukvara på en ”rigg”. High-tech! 🙂 Jag hann visst med en lunch också där mitt i, pratade med en nyanställd om att skillnaden mellan att jobba på storföretag jämfört med konsultbolag.

17.17 – 18.21 Satt på tåget hem igen. Hade lite tur med bytet, SJ var tidiga! Notera hur jag kan tidtabellen i huvudet ganska bra.

Det är som synes mycket restid för mig som pendlar långt. Tur att det finns bra böcker att läsa, en bärbar att arbeta på, och ett trött huvud som lätt somnar så att tiden går fortare. Hade jag tvingats sitta och titta ut genom fönstret i tre timmar per dag hade jag nog fått något slags diagnos förr eller senare!

Väl hemma rörde jag ihop en linsgryta och sen var det dags för träning. Två gånger i veckan tränar jag capoeira, en otroligt rolig kampsport och effektiv träningsform som jag började med för fyra år sen (så ja, det är jag på bilden, haha). Efter träningen var det bums i säng, det är inte lika många sovmorgnar som på universitetet om man säger så.

Work-life balance ja. Än så länge har övergången från student till förvärvsarbetande gått smärtfritt. Jag trivs väldigt bra med tillvaron och hinner med det jag vill hinna med, utan att stressa. Jag kan misstänka att småbarnsföräldrar, chefer och andra med ännu mindre tid skulle skratta åt mig, jag förstår att jag har det ganska bra 🙂

Ps. Havregrynsgrötsblogg är ett lite raljant ord, men det gäller sådana bloggar som bara berättar lite allmänt om dagen, ungefär som den gamla tidens dagbok. Det finns bra sådana också såklart, men jag tycker innehåll och kontext är viktigt för att du som läsare ska vilja komma tillbaka.