Nu är det även dags för mig att skriva det sista blogginlägget här på Traineebloggen, eftersom jag snart inte är en trainee längre. Det är en märklig känsla att tiden har gått så fort och att jag snart faktiskt lite mer på riktigt kan titulera mig som systemutvecklare snarare än trainee. Vi är rätt bra ändå!

Denna veckan har jag varit ledig två dagar och hälsat på Mittuniversitetet i Östersund, där jag läste på distans och tog examen från för ett år sedan. De har där en årlig informatik-konferens och jag var inbjuden för att komma dit och prata i år om hur det har gått efter studierna. Det kändes ganska stort att stå där och prata inför studenterna och berätta om hur livet kan se ut efteråt. Jag fick även en god chans för reflektion och se tillbaka över traineeperioden.

Ärendet jag sitter med nu är i vårt behörighetssystem där det skall in lite ny funktionalitet. Det känns som en väldigt bra uppgift för att lära sig mer , då det innebär både backend, frontend och databas/sql. Det är bra att få vara inne i alla delar och lära sig se kopplingarna. I det här teamet så kan det variera väldigt mycket mellan hur uppgifterna ser ut, vilket jag verkligen tycker är en stor del av charmen!

Jag ser verkligen fram emot de nya utmaningarna som kommer och jag är oerhört tacksam för att ha fått den här möjligheten på traineeprogrammet. Jag är många erfarenheter rikare och gissar på att det framöver kommer att bli ännu mer. Vi är alla lite nyfikna nu på hur det går i rekryteringen nu och vilka nya traineer vi får se i höst och bli faddrar åt. 🙂 Stort tack för mig!

Sen första veckan har jag haft denna sittandes på min dator för att hålla koll på mina bloggveckor. Det känns lite märkligt att den nu åker av.
Det är dags nu!