Hej!

Som Nora skrev förra veckan så är traineeprogrammets första period slut och vi är utplacerade i olika team för praktik, själv sitter jag i ett av “Jordens” utvecklingsteam. Jorden är ett stort handläggningssystem på Jordbruksverket och består av tre utvecklingsteam. Den här praktikperioden kommer att pågå fram till vecka 2 då nästa period börjar.

Det är givetvis mycket nytt – dels nya rutiner och nya kollegor, men inte minst utvecklingsmiljön och all kod som är väldigt komplext. Jag har haft en uppgift som gäller utformningen av beslutsbrev och har fått försöka sätta mig in i en massa kod för att förstå vad som ska göras var. Det är dock inget “bara” när det gäller det här och eftersom det handlar om teknik så är det mycket som ska fungera och mycket som kan ställa till det lite. Jag har som tur var en bra mentor (en trainee från förra året!) och många andra bra kollegor runt mig som finns här och stöttar upp, felsöker och hjälper till att lösa problem de problem som dyker upp.

Det är lite sorgligt att inte träffa sina traineekollegor på samma sätt längre, men vi försöker sammanstråla för lite lunch och annat. Igår var det avdelningseftermiddag för IT-avdelningen här på Jordbruksverket och vi försökte då hänga ihop så mycket som möjligt. Kul att ses igen! Under avdelningseftermiddagen fick vi lunch och sedan lyssna på olika föredrag. Det var dels ett föredrag av PK Mahanandia (som bär på en fantastisk livsberättelse – googla gärna!) och sen fanns det även några valbara föredrag vi kunde välja mellan exempelvis om blockkedjor, test, lean och agilt och AI.

En vecka går fort och det känns i huvudet att man har fått ta emot mycket ny information den här veckan. Det är dock otroligt kul och givande och jag känner mig redan snäppet klokare än när jag satte mig här i måndags. Den enorma nervositeten som fanns i måndags har släppt och nu känns det helt naturligt att sitta här!

Hoppas att ni får en fin första adventshelg!

//Malin

Jorden