Vi traineer har landat på kontoret igen efter en fantastisk liten Sverigeturné! I måndags så satte vi oss återigen i vår kära minibuss får att besöka intressanta företag såsom SAAB, ABB och GKN Driveline.

Vi var nyfikna inför mötet med SAAB där vi skulle ges möjligheten att se slutmontering av JAS Gripen, vårt svenska stridsflygplan vilket vi i Trollhåttan har designat och tillverkat flera versioner av dess jetmotor. Vi möttes av SAABs nuvarande traineer, vilket självklart var trevligt att höra mer om vilka SAAB är och vad de gör inom sina traineetjänster. Det var häftigt att få se slutmontering av JAS Gripen. Att stå under ett stridsflygplan hör inte till vanligheten och vi fick se duktiga montörer som monterar detta för hand.

Väl i Linköping passade vi på att jobba på LARM (Linköping Universitets arbetsmarknadsdagar), därav synen av servitörer, och besöka flygvapenmuseet.

Det bar sedan vidare mot ABB i Västerås och deras traineer. De är hela 16 stycken som så snällt anordnade allt från en middag, till en företagspresentation av Dennis Helfridsson som är Vice President för ABB Robotics Sweden, tur genom robotfabriken och inspirerande aktiviteter i deras robotlabb.

Vi avslutade denna Sverigeturné med att besöka vårt systerbolag GKN Driveline i Köping. Ett imponerande besök lett av Peter Sköld (SCIL Leader) där vi fick se skillnaderna mellan våra två  verksamheter. En hög grad av automation, vilket är förklarligt då de ska leverera miljontals komponenter under ett år.

För att sammanfatta, en otroligt fin resa med stor variation på besök och tillfälle att skapa god kontakt med andra traineer och ledande personer inom företagen!