Nu är det den 7: e månaden av den 9 månader långa praktikperioden på Jordbruksverket. Jag är för närvarande placerad på ett team som heter Atlas.

Team Atlas är ett medelstort team med följande roller: Projektledare, teamledare, kravanalytiker, systemutvecklare, testare och leveransansvarig.

Under min tid i Atlas fick jag möjlighet att arbeta med ett moget team som tar hand om ett stort projekt som också heter Atlas. Jag fått olika uppgifter på Team Atlas som innehåller båda frontend och backend utveckling.

Angular JS, Node server, Postgres, Java EE, Hibernate, EAP server, Jira, Geo server etc. är de teknikerna som jag har arbetat mest med under min arbetsperiod på team Atlas.

Teamet följer agile-scrum-metoder och vi har haft morgonmöten, sprint planering, retro etc. som hjälper teamet att förstå varandra så att de kan arbeta mer strukturerat.

Jag har lärt mig mycket under min period på team Atlas. Jag har verkligen haft kul med teamet. Nu är det dags för mig att lämna team Atlas och börja på team POF där jag ska spendera resten av min träningsperiod. Men i allmänhet, min tid på team Atlas hjälpt mig att bli en bättre programmerare än jag var förut.

Förutom det vanliga arbetet blir vi redo att delta i en tävling som heter “Hack for Sweden”. Vi ska utveckla öppen databaserad programvara. Jordbruksverket hjälper oss med alla möjliga sätt vi kan tänka oss på. Vi är ett team av 6 från Jordbruksverket som ska delta i tävlingen.

Planning for “Hack For Sweden”

Jordbruksverket rekryterar nya traineer för perioden 2018-19. Ansökan är öppen nu.