Veckan började lugnt med med mycket tid för självstudier på både måndagen och tisdagen. Då hade vi tid att läsa på det var och en kände att han eller hon vill bli bättre på. Förutom det hade vi också en återkoppling på en personlighetsanalys som vi hade gjort för någon vecka sedan. Personlighetsanalysen gick ut på att vi, var och en, fick svara på 200 frågor och utifrån det sammanställdes en analys av hur vi är utifrån olika kategorier. Det var bland annat ambitionsnivå, social stil och öppenhet. Jag tyckte att den individuella återkopplingen som vi fick var mycket tankväckande. Det fick mig att fundera på hur jag faktiskt är som person och varför jag gör som jag gör i vissa situationer.

På onsdagen började vad som veckan verkligen handlade om, en introduktionskurs i HTML, CSS och Javascript. Till skillnad från tidigare utbildning här på Jordbruksverket var det här en inköpt utbildning med en extern utbildare och det var tre fullspikade dagar fyllda med webbutveckling. Första dagen började vi med HTML och fick lära oss lite hur det bygger strukturen på en hemsida. På eftermiddagen gick vi över till CSS för att få lära oss hur man ändrar utseendet på en sida. Det var roligt att testa på att göra animationer med CSS.

Under torsdagen och fredagen fick vi lära oss Javascript och hur man dynamiskt kan ändra en webbsida. Vi tittade även på hur man hanterar så kallade event, så att saker händer när användaren klickar på saker eller skriver in texter.

Överlag har det varit en intressant vecka och vi har fått lära oss mycket. Att få tid för självstudier är bra för man har chans att få slipa på just det man själv känner man behöver, återkopplingen på personlighetsanalysen var tankeväckande och introduktion till webbutveckling var bra för när vi kommer ut och ska börja jobba med det.