Hej,

Jag heter Ulrika Orstadius och jag är ytterligare en trainee från Stockholmskontoret. Tänkte ta tillfället i akt och blogga lite från min #worldworktour och berätta om mina upplevelser från programmet hittills.

Vem är jag och vad gör jag här? Stora frågor som kan besvaras på en miljon abstrakta sätt, men rent faktamässigt så är jag Ulrika, född och uppvuxen i Göteborg. Jag pluggade nere i Lund till civilingenjör inom medicin och teknik och flyttade till Stockholm en vecka innan jag påbörjade traineetjänsten. Jag visste rätt tidigt att jag ville gå ett traineeprogram och när jag hittade Octapharmas – var jag säker på att det var dit jag ville. Det jag gillar med Octapharmas Corporate Trainee Program är att man får möjligheten att rotera hos så många olika funktioner – jag menar hittills har jag varit runt (nästan) överallt hos Produktionen, jag har också varit hos: Logistik, Material Management, Inköp, Produktionssupport, Validering, Finans och IT m.m. På denna korta tid har jag träffat nästan hela Stockholmsiten och jobbat tillsammans med kanske 500-600 personer (alltså faktiskt jobbat tillsammans med). Det är så häftigt!

Man får ett stort helikopterperspektiv på hela verksamheten som man kommer att kunna använda sig av i sin framtida yrkesroll och man har en möjlighet att bygga ett nätverk på väldigt kort tid. En annan del som lockade med detta program är den internationella sidan av det. Vi har under programmets gång ett antal rotationer och summits där vi är på andra siter än vår hemmasite. Ett stort antal av dessa hamnade efter varandra för min del – därav hashtaggen #worldworktour, hehe.

Just nu är jag på min längre internationella placering som är på vårt huvudkontor hos Corporate Branding i Lachen, Schweiz.  Innan detta var jag, Mathias och Viktoria på besök i Dessau, Tyskland, en av två platser där vi har visuell inspektion och paketering. Efter min tid här i Lachen skall jag till produktionssiten i Wien, Österrike, och därefter är det en summit i Heidelberg, Tyskland. Full rulle! WorldWorkTour!

Det som är kul med att komma ut till andra siter är dels att få se de saker som man inte kan se i Stockholm, dels att få uppleva de olika arbetskulturerna. På mitt kontor här i Lachen exempelvis består teamet av mig från Sverige, en från Spanien, en från Tyskland, en från Skottland och två från Frankrike. Jag älskar denna internationella miljö. Vi är så otroligt lika och olika på samma gång och det gör det väldigt spännande att gå till jobbet.

Jag är mer för visuella förklaringar än att ta in information via text, så hoppas på att kunna lägga ut några filmklipp från några av siterna i framtiden för att visa hur det ser ut. Until next time – Ciao!

 

Ett traineeprogram med utsikt