Hej!

Jag fick frågan av Alexandra om jag kunde skriva några rader då jag likt henne började på JM genom JMs traineeprogram. Tänkte kort berätta om min resa på JM från att ha varit trainee fram till dagens arbete som projektledare.

Våren 2010 avslutade jag mina studier på Industriell ekonomi i Linköping och begav mig då till franska alperna. Där hade jag några år tidigare träffat min numera man och vi skulle nu tillsammans tillbringa några månader med sol och skidåkning.

Samtidigt var tanken att jag skulle söka jobb, lite svårt med koncentrationen från min sida men efter ett tag fick jag upp ögonen för JMs traineeprogram. Byggbolag var på den tiden inte jättefrekventa besökare på de arbetsmarknadsdagar som vi hade för Industriell ekonomi i Linköping. Däremot så har jag både snickare, träarbetare, murare och huskonstruktörer i släkten så tanken var ändå inte jättelångt borta.

Det jag fastnade för var att det dels var ett traineeprogram, jag hade fortfarande svårt att bestämma mig för vad ”jag ville bli när jag blev stor” så det passade mig med att fortsätta några år med att få testa sig fram. Sen fastande jag för JM pga. att det kändes som ett ”fräscht” bolag i den annars kanske lite mossiga byggbranschen. Att jobba med slutkund och bygga hus som skulle stå i många år framöver lockade också, jag skulle få vara med att skapa något beständigt.

Sommaren kom och efter några vändor till Sverige (efter att ha fortsatt det flackande livet med en sommarsäsong på Korsika) så fick jag anställning på JM.

Traineeperioden var otroligt lärorikt, vissa perioder mer intensiva än andra, och det viktigaste av allt var att jag lärde känna så många intressanta och duktiga medarbetare. Ett otroligt viktigt redskap i mitt framtida arbete på JM.

Efter att ha avslutat den tvååriga traineeperioden var det dags för en anställning i organisationen. Tanken var att jag skulle börja som biträdande projekteringsledare, vilket jag också gjorde på Stockholms Region Nord. Men i samma veva blev jag tillfrågad om en intervju för, vad som då kallades, VD-assistent. Efter intervjun föll det så väl ut att jag erbjöds tjänsten och arbetade då parallellt med projektering och för vår VD Johan Skoglund. Att arbeta tätt med vår VD har lärt mig otroligt mycket. Både i vetskapen om vilket stabilt och tryggt företag vi har och att de i ledningen har en starkt drivkraft och passion för att hela tiden utveckla JM till något ännu bättre.

Efter två år i dessa roller fortsatte arbetet med projektering av egna projekt, dvs jag lämnade rollen som biträdande projekteringsledare. För snart 1 år sedan gick jag in i rollen som Projektledare på JM. Jag hade då arbetat här i ca 6 år. Dessa år har gett mig en stabil grund med inblick i både produktion, inköp, projektering, inredning och marknadsföring genom JMs traineeprogram och vidare arbete i projekt. Idag kantas min vardag av både stort ekonomiskt ansvar, uppföljningar med produktion och kontakt med kunder och intressenter.

Det jag alltid har uppskattat med JM och med de positioner jag har haft är att ingen dag är sig lik. Det är alltid nya utmaningar och nya människor att träffa och nya möjligheter att vinna.

/Kerstin Westling

Såhär trevligt kan det se ut när vi grillar på bygget i Kanalstaden.

Såhär trevligt kan det se ut när vi grillar på bygget i Kanalstaden.

Fullriggaren - ett av projekten i Kanalstaden som jag är projektledare för.

Fullriggaren – ett av projekten i Kanalstaden som jag är projektledare för.