Nu har vi varit ute på praktiken i 3 veckor och från vad jag har hört från de andra och av mina egna upplevelser så är detta något som alla har sett fram emot och att alla trivs med att äntligen få komma ut i verksamheten och få använda våra kunskaper.

Jag och Erik hamnade i ett utvecklingsprojekt kallat Atlas vars främsta uppgift är att hantera kontrollerna av de ansökningarna som blir uttagna till kontroller. Vi har hamnat i var sitt hörn där utvecklarna sitter i Atlas vilket har gjort att även om vi hjälper varandra så har vi även haft lätt för att bara snurra på stolen och fråga personen närmast för att få hjälp också. Jag trivs bra i Atlas och det känns som att det är ett bra arbetstempo där de på ett bra sätt lyckats kombinera både effektivitet och tempo.

Nu de sista dagarna har jag suttit med att försöka ordna upp ett filter som filtrerade på helt fel saker som skickades med i bakgrunden. Idag lyckades jag äntligen lösa det med hjälp från resten av teamet, och känslan när man löser ett problem är såå skön. Här på bilden under så håller alla tester som finns i projektet på att köras för att se så att inget test har fallerat på grund av den nya koden vilket kan ta lite tid ibland.

En annan roligt sak som är på ingång just nu är ju självaste julen vilket jag känner inte hade kunnat börjat på ett bättre sätt än att vara med i Atlas och få ladda upp inför julen med alla awsome medarbetare runt Atlas. Det har varit allt från teambildning med enbart Atlas till en julfest som hela verket hade möjlighet att gå på, till att ha ett julbord som bara var för IT-avdelningen. Helt klart är att jag nu börjat inse varför det blir sån träningsheats under Januari.