Hej igen,

Mycket har hänt sedan jag skrev mitt förra inlägg. Jag har bland annat haft utbildning i Java, Angular, Javascript, JSF och på det privata hållet har jag lyckats att få mina glasögonbågar spräckta på grund av en innebandyboll. Glasögonen hålls för närvarande ihop med tejp så tveka inte att skratta och peka ifall du får möjligheten, för även om jag har blivit rätt duktig på att tejpa dem (om jag får säga det själv) så är det inte särskilt vackert.

För närvarande är jag inne på min första praktikperiod här på Jordbruksverket vilken utförs hos team ICC. ICC ansvarar för integrationerna mellan olika system som utvecklas. Dock finns det även en hel del förvaltningsarbete kring utvecklade system bland annat kring Mina Sidor som jag kommer beröra i denna blogg. I nedanstående bild pågår det dagliga morgonmötet kring en Kanbantavla där var och en av oss kortfattat går igenom vad som kommer att ske under dagen. På tavlan finns våra ärenden som vi arbetar med uppsatta.


Morgonmöte vid Kanbantavlan

Bland det första jag fick göra var att välja ett ärende som jag tycker verkar intressant och roligt. Jag valde då ärende ”SESS-10952” som berör systemet Mina Sidor där en del funktioner har slutat att fungera (se beskrivning i nedanstående bild).


Ärende SESS-10952

Som det står var tidestimeringen satt till 40 timmar som jag förmodligen redan passerat. Mina Sidor är ett system som använder sig av gammalt teknik ( för den intresserade handlar det om JSF 1.2 ) som jag endast har berört vid ett utbildningstillfälle så allt tar lite extra tid. Ärendet innebar också att designen för sidan skulle ändras till ett nyare utseende. I dagsläget är jag nästan i mål och har (vad jag känner till) endast kvar att ”städa” koden. I nedanstående bilder går det att följa de förändringar som jag gjort.


Det äldre utseendet på Mina Sidor.

 


Nytt utseende för mina sidor.

Jag hann visst inte färdigställa min text för bloggen förrän jag såg ett fel med sidan, sorteringen av den nedre tabellen är visst fel och ska titeln vara ”mitt djurbestånd” eller ”mina djur”? Det får undersökas.

Framöver väntar efter drygt en vecka till på ICC och sedan blir det att praktisera i två andra team (Dreamteam och Jorden) vilket blir nya utmaningar som jag ser fram emot.

Till slut vill jag önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi ses nästa år!
/Peter