Hej allesammans!

Nu tar jag glatt över stafettpinnen från My och går in i rollen som ny traineebloggare på JM! Kommer ihåg när jag själv satt och läste Mys inlägg när jag skulle ansöka till traineeprogrammet, good times alltså. Grymt bra jobbat av dig i alla fall My, det har varit bra läsning! Mys inlägg har inte publicerats här utan kan hittas på JMs egna hemsida.

Men vem är då jag? Jo, det ska jag försöka berätta lite sådär kortfattat. Jag heter Alexandra Ivanov, är 26 år gammal (sen igår faktiskt) och uppväxt i Halmstad. Jag har pluggat till civilingenjör inom lantmäteri i Lund och nu bor jag i Stockholm, där jag sen typ tre månader tillbaka har jobbat på JM som trainee inom projektutveckling. Känns som om det var igår min första arbetsdag var, tiden har gått sjukt fort. Men det som väntar mig nu är alltså två år som trainee där jag kommer förflytta mig mellan fem olika block, som det kallas. Första blocket (där jag varit de senaste tre månaderna, avverkar sista dagen nu på onsdag faktiskt(!!!)) som är ute i produktion, andra blocket kommer vara projektering, tredje = verksamhetsplanering, fjärde = projektledning och sist men inte minst så avslutas det femte ute i produktion igen. Och mellan varje block har vi alla 14 traineer som började nu i höstas en teorivecka tillsammans här i Stockholm med utbildning och lite annat smått och gott. Fråga mig inte vad de olika blocken innebär, för det vet jag inte, haha! Det blir väl bland annat det som jag kommer försöka dela med mig av här i bloggen, vad jag gör och hur det är att vara trainee osv. Vi får upptäcka det här tillsammans helt enkelt! 😉 Har även en liten tanke om att mina traineebuddies ska få kika in här lite då och då och gästblogga, så att ni får lite andra perspektiv också! Annars lär jag ju tråka ihjäl er med mitt babbel.

Det känns som om jag har massor att berätta om mina tre första månader, har varit med om så mycket nytt att tankarna är helt huller om buller i huvudet. Helt ärligt är det väl typ så känslan har varit här på jobbet överlag den här tiden. Jag tror att jag ska försöka mig på att samla tankarna lite och reflektera över den tid som varit, så att ni som läsare kan komma ikapp och liksom följa med mig från början. Men tror det får bli i nästa inlägg, annars är nog risken stor att jag skriver novell här he-he. Det är för övrigt dags för teorivecka nummer två nästa vecka, är så sjukt taggad!!! Ska bli så himla kul att träffa alla andra i traineegänget igen och höra om deras erfarenheter. Plus att vi ska få lära oss en hel del om att leda oss själva, så sjukt spännande och nyttigt tycker jag. För hur ska jag kunna leda andra om jag inte ens kan leda mig själv?

Avslutar det här lite spridda inlägget med lite egobilder från bygget här ute! 🙂

Jag och Kaby (hantverkare och lagbas) fångar vår feeling på bild.

Jag och Kaby (hantverkare och lagbas) fångar vår feeling på bild.

Jag försöker få till en klassisk byggpose men misslyckas ganska brutalt.

Jag försöker få till en klassisk byggpose men misslyckas ganska brutalt.

Ha en bra fortsatt måndag!!!