Det första jag alltid lägger märke till när jag kommer till ett nytt Octapharmakontor är hur fint det är. Dels i Stockholm där vi har det nyrenoverade Bryggeriet som varit med i flera arkitekturtävlingar och där vi nu även renoverar den byggnad där alla kvalitetsfunktioner sitter, vilket verkligen blir superfint! Sen har jag tidigare pratat om de nya fräscha labben i Heidelberg, vi har fabriken i Springe som ser ut som ett stort futuristiskt glasrymdskepp som landat på en tysk åker och till och med plasmacentret jag besökte i Tyskland var ljust och luftigt med stora glasväggar ut mot staden Krefeld.

Octapharmas säljkontor i Manchester är inget undantag. När hissdörrarna öppnades blev jag totalt bländad av solen och utsikten från 11 våningen. Placerad mitt i stan och med utsikt över hustaken och lite snöklädda berg i fjärran var det svårt att inte bli distraherad av utsikten första dagen. Det var kanske tur att det klassiska engelska regnet drog in dag två så att jag fick något jobb gjort. Hur kontoret ser ut är kanske inte det första man tänker på när man söker jobb, men jag tror att det är en viktig faktor för hur bra man trivs, så jag tycker att det är jätteroligt att få ha åkt runt och se så många av våra olika siter.

2016-03-07 17.20.03

Utsikt över Manchester från kontoret

Så, i Manchester har vi alltså säljkontor för Storbritannien och Irland. Det blir en väldigt dynamisk miljö där många är ute och träffar kunder, reser, deltar i konferenser och inte alltid sitter på sin plats på kontoret. Förutom att träffa kollegorna på plats och få lite inblick i vad de sysslar med fick jag också ett eget projekt. Det handlade om en marknad som vi i dagsläget inte marknadsför oss mot, så mitt uppdrag var att se om det finns potential på den marknaden och om vi borde rikta mer fokus ditåt. Ganska svårt, men väldigt spännande!

 

Nu är det bara två veckor kvar på min tid som trainee. Och endast tre veckor kvar att söka till Octapharmas traineeprogram till nästa år. Så vill du ha ett lika spännande och lärorikt ett och ett halvt år som jag har haft så rekommenderar jag verkligen att söka! Och jag svarar jättegärna på frågor.

https://octapharma.zerolime.se/show.aspx?src=direct&id=1822973e-c74c-417c-aa8c-3bea7ad2fc4c

Trevlig helg!

Hanna