Nu är det tre veckor kvar av vår praktikperiod innan vi hamnar i ett utvecklingsteam där vi ska spendera nästa tre månader och förhoppningsvis bli kvar efter traineeprogrammet, då som systemutvecklare.

Det finns en podcast jag har lyssnat på under den här tiden som trainee. Väg 74 heter den och de pratar om mjukvaruutveckling och hur man blir en bättre utvecklare. Jag skulle vilja tipsa om denna för alla utvecklare, från nybörjare till den mest erfarna. De pratar en hel del kodning men mycket av det de pratar om går också att använda i det vardagliga livet för väldigt många fler än bara utvecklare.

I första avsnittet pratas det som vad en bra utvecklare är och kommer fram till fyra punkter som jag har försökt ta med mig genom min resa för att bli en bra utvecklare.

De pratar om att en bra utvecklare ska vara nyfiken, kommunikativ, ödmjuk och förenklande. Det tycker jag är väldigt bra ledord för utveckling men även för en trainee i allmänhet.

Ibland är det lätt att bli rädd för att fråga för mycket, särskilt som ny i branschen och trainee. Men jag tycker att det är bättre att vara för nyfiken än att inte fråga alls, och inte vara rädd för att störa de andra på arbetsplatsen.

Så traineer! Fråga mycket och var nyfikna!

Ha en bra vecka!