2016-02-04 14.17.50

Iförd teknikavdelningens gröna tröja och arbetsbyxor

Som jag nämnde i mitt senaste blogginlägg är jag just nu på Teknikavdelningen här i Stockholm. Teknikavdelningen består dels av alla de personer som kalibrerar, servar och underhåller vår fabrik och dels av den avdelning som heter Engineering där alla projektledare för tekniska projekt sitter. Det är även på Engineering som jag kommer tillbringa den mesta av tiden med att driva några egna småprojekt. Jag tänkte jag skulle sammanfatta hur en typisk dag här kan se ut:

08:15 Kommer till jobbet, hade ingen frukost hemma i morse så börjar med att gå till Bryggeriet, personalmatsalen, för att köpa fralla och smoothie.

08:30 Kollar mailen och kalendern för att få koll på dagen.

09:00 Byter om till fabrikskläder för att gå in i produktionen med en entreprenör och titta på den plats där vi vill installera en ny pump. Vi pratar rördimensioner, mäter och skissar för att se hur och var den nya pumpen kan få plats. Slutsats: den får inte plats, vi får skjuta installationen till 2017 när vi kan gå in och bygga om.

10:30 Sätter mig och skriver en projektbeskrivning för ett av mina andra projekt. Inser att vår leverantör har missat delar av det vi pratade om på mötet förra veckan i sitt designförslag, mailar och påminner.

11:30 Lunch med traineegänget. Vi försöker äta lunch en gång i veckan men det är svårt att få till ibland då så många är på utlandsplaceringar.

12:05 Sätter mig och läser på inför nästa mote.

13:00 Möte för att skriva kravspecifikation. Allt vi förväntar oss av den utrustning vi ska få av en leverantör ska specificeras ner: funktion, mått, material, placering osv. Sedan får leverantören svara på hur de uppfyller dessa krav med sin design. Det är svårare än man kan tro att skriva ner krav för en maskin vi ännu inte sett eller jobbat med. Hur lång tid är det rimligt att den här funktionen tar? Hur mycket utrymme får den ta? Vilka givare och larm behöver vi ha för att se att allt fungerar som det ska?

IMG_20160203_145731

En solig vinterdag vid bryggorna utanför kontoret på Kungsholmen.

14:45 Fika, passar på att gå ner till Kristinebergsklipporna i ett par minuter för att njuta av solen som visar sig för första gången på evigheter.

15:00 Avstämning med avdelningschefen för att se hur det går för mig med mina olika uppgifter. Får lite ny input som jag kan jobba vidare med.

15:30 Skickar lite möteskallelser och sätter mig för att strukturera upp min dokumentation och alla bilagor till de olika projekten. Papper, papper och mera papper, det är något vi är bra på inom läkemedelsindustrin, och projektledningsgruppen är inget undantag.

17:05 Packar ihop, säger hejdå till kollegorna och går hem.