Nytt år, nya möjligheter.

Lite snabb huvudräkning säger mig att vi nu har varit här på Cinnober i drygt fyra månader. Och det borde innebära att vi har knappt åtta månader kvar – en tredjedel klar, tiden går fort. Jag och Viktor är numera ganska separerade då vi jobbar i två olika team, visserligen i samma projekt men med olika arbetsuppgifter. Måndag och tisdag den här veckan har vi dock arbetat tillsammans då vi haft en kurs i TDD – Test Driven Development. Vi har under två dagar plockat kända problem i systemet och löst dem tillsammans med en erfaren utvecklare utefter principerna i TDD. Inte särskilt teoretiskt utan istället fokus på praktisk inlärning, och väldigt givande.

Vi har dock inte så många kurser numera utan jobbar främst som en del i våra team. Den senaste tiden har vi inom projektet ändrat arbetssätt något till att jobba med mer väldefinierade sprintar (en kortare tidsperiod under vilken utveckling, etc. pågår) där vi i teamet själva plockar in uppgifter som vi tror oss hinna med. Givetvis utefter en prioritetsordning fastställd av kunden. Personligen måste jag säga att det verkligen gjort mig engagerad på ett helt annat sätt än tidigare. Dels krävs det att man sätter sig in i framtida arbetsuppgifter för att kunna uppskatta tidsåtgången, men framför allt känner åtminstone jag en stor ansvarskänsla för att faktiskt hinna med det vi påstått oss klara av. Kort och gott – jag trivs med det här sättet att arbeta!

På med täckbyxorna, halsduken och varma skor, för nu har det äntligen blivit vinter på riktigt. Ganska passande att vi döpt nuvarande sprint till ”It’s getting colder”. Dagen börjar gå mot sitt slut och jag tänker leta mig hemåt, trevlig kväll!