Förra veckan var lite speciell då vi hade helg mitt i veckan och det var första veckan efter julledighet, så jag kände mig seg och trött nästan hela veckan. Tur var att jag hade saker att göra så att jag kunde hålla mig alert.

Under vår första vecka i år fick vi börja vår praktik på Infra (infrastrukturenheten) (som bland annat har hand om Jordbruksverkets servrar och massa annat, jag tänker inte gå in på några detaljer). Det var iallafall kul att få komma tillbaka på Infra där vi började vår traineeperiod. Början på vecka hade vi självstudier då det inte var mycket att göra på Infra, vilket var bra för då fick jag och Isabel mer tid med en uppgift vi inte han göra färdigt innan jul. Vår uppgift var att uppdatera ett användargränssnitt till ett program som ICC använder, efter deras önskemål. Jag tycker det är roligt att jobba med användargränssnitt för det tar aldrig slut, när man fixat en grej så kommer man på något nytt man vill fixa eller lägga till, så fortsätter det i all evighet, man får helt enkelt sluta när man är hyfsat nöjd. Dessutom tycker jag det roligt att få använda mina kunskaper från högskolan och få använda det i verkligheten, det tycker jag är häftigt.

På torsdag, fredag var jag och Isabel på praktik hos Servicedesk, som är tillför att hjälpa de som arbetar på jordbruksverket, om de har problem med till ex. sin dator, telefon och lite allt annat som folk kan hitta på i sina kontor. Jag tyckte det var roliga att sitta på Servicedesk för att arbetsuppgifterna vara väldigt olika från varandra, vilket gjorde att det sällan blev tråkigt. Dessutom var det roligt att träffa nya personer som man i vanliga fall inte hade träffat på Jordbruksverket.

Det var allt för denna gång, ser framemot nästa vecka på Infra och god fortsättning på det nya året!